title image

Mythes echte parels

Mythes echte parels

gouden oorbellen met echte parels

Parels als symbool.

Parels zijn symbool van wijsheid verkregen door ondervinding. Deze mysterieuze edelsteen is doorheen de geschiedenis vaak onderwerp geworden van mythes en legendes. Ook specifiek Tahiti Parels zijn vaak onderwerp van mythes door hun tot de verbeelding sprekende kleur.
Parels zouden rijkdom, geluk en bescherming aantrekken. De parel symboliseert puurheid, vrijgevigheid, integriteit en trouwheid van zijn drager. Ze zouden een kalmerend effect en uw karma in balans houden.

gouden oorbellen met echte parels

Parels van Cleopatra.

Egyptenaren waren het eerste volk dat zo’n grote variëteit had in sieraden van zulke verschillende materialen. Een mummie en de kist werden versierd met goud en echte parels.
Cleopatra had een uitzonderlijke collectie echte parels. Waarvan o.a. 2 prachtige oorbellen waren gemaakt. Deze twee parels waren van buitengewone grootte en hadden de vorm van een peer. Om indruk te maken op Marcus Anthonius ging Cleopatra een weddenschap met hem aan. Zij beweerde dat ze hem het meest verkwistende en duurste banket aller tijden kon aanbieden. Gedurende het banket genoot Anthonius van de heerlijke wijnen en het eten, maar het was niet wat hij had verwacht. Cleopatra gebaarde naar een van haar slaven, die haar een drinkglas met wijn bracht, verwijderde één van haar oorbellen, verpulverde de parel, liet het in de vloeistof vallen en dronk het op. De scheidsrechter verklaarde dat de koningin van Egypte de weddenschap had gewonnen en voorkwam dat zij ook de tweede parel liet oplossen.