Echte parels.

Wij verkopen enkel echte parels.

Ontstaan van echte parels.

Reeds meer dan 30 jaar bestaan er geen parels meer die niet gekweekt zijn. (Enkel zéér zeldzame uitzonderingen).

Ze ontstaan in weekdieren die leven in meren ( zoetwater) of zeeën/ oceanen (zoutwater).

De productiekosten van zoetwaterparels zijn een stuk lager dan zoutwaterparels. Dit doordat er geen grote schepen nodig zijn op relatief kleine meren. Ook de omstandigheden in het water kunnen beter gecontroleerd worden dan in de grote oceanen. Vandaar de grootste redenen van het prijsverschil.

Het kweken op zich is bij beiden ongeveer hetzelfde. Meer hierover vindt u bij de zoetwaterparels of zoutzeeparels.

Herkennen echte parels.

Echte parels herkennen is door combinatie van verschillende factoren.

Zo zijn echte parels meestal zwaarder in verhouding met nep parels. Ook voelen ze anders aan, echte parels zijn ruwer van structuur. Ze nemen ook sneller de lichaamstemperatuur aan. Daardoor zijn ze heel aangenaam om te dragen. Waar je soms het verschil ook kan aan zien is als ze een kleine uitstulping hebben aan het boorgat. Dit is dan een teken dat het geen echte parels zijn. Want hiervoor worden meestal plastieken parels voor gebruikt die dan door de wrijving van het gat boren een beetje smelten. Zo ontstaat dan deze uitstulping. Let wel op dit is niet altijd en heel klein, nauwelijks merkbaar.

Hoe echte parels reinigen.

Parels schoonmaken kan gebeuren met een gewoon sopje water. Parels komen uit water dus dat geen kwaad. Wel opletten met welke draad het geknoopt is. Oude draad kan broos zijn en hier niet tegenkunnen. Wij gebruiken de beste draad en deze kan dit wel verdragen.

Eventueel mag er zelfs een zeep in met een neutrale ph. (vb. babyshampoo ).

Wat niet mag zijn bijtende producten op de parels gebruiken. Geen sterke zepen, zilverpoets, producten om gouden juwelen te poetsen. Ook opletten met parfum en haarlak.

Waar bij ringen en oorbellen met parels moet mee opgelet worden is niet in te veel warm water zitten. Dit omdat parels steeds gemonteerd zijn met een pin van het juweel in de parel en dan gelijmd. Door het hete water kan deze lijm loskomen en dus ok de parel.

 

halsketting van echte parels