title image

Parels in de mode

Parels in de mode

Parels zijn officieel cool en in 2017 zijn parels in de mode. Ze zijn steeds respectabel geweest maar nu zijn parels ook in de mode doordat ze een dosis coolheid hebben bijgewonnen. En hiermee bedoelen we ook wanneer ze gedragen worden zoals bedoeld, zoals oorbellen, armbanden, kettingen. We duiden dit omdat in de recente seizoenen, Coco’s Chanel favoriete juwelen alom vertegenwoordigd waren op de catwalks. Terug te vinden op jeans, handtassen, schoenen maar dus ook juwelen. Ook series zoals The Crown op Netflix waar veel parels worden in gebruikt hebben een grote impact op de populariteit van parels. Dit maakte parels weer hip.

 

De klassieke juwelen trend van parels keren terug bij Chanel, Miu Miu, Marni, Moschino, en Gucci.
Nu kunnen er ook andere dingen mee gedaan worden waardoor ze een hoekje af krijgen, iets stoerder. Zoals de Xl versie, de extra lange parels met verschillende lagen gedragen of asymmetrische oorbellen. Er blijft iets onmiskenbaar chic bij parels maar nu zijn ze zowel met een scherp randje als vrouwelijk;

Eén van de grootste make-up trends van het najaar 2017 zijn parels. Plakparels op het aangezicht aangebracht als versiering, een soort make-up.

Pretty in pearls: De klassieke juwelen hebben hiernaast een enorm succes als haar en huidverzorgingstrend. Zo worden ze in een gel verkocht voor huidverzorging zoals o.a. La Prairie.

Terwijl  echte parels een lange geschiedenis hebben zijn ze alles behalve ouderwets.
De allure van de parel, doordrongen van traditie maar de edelsteen heeft niets van zijn charme verloren.
Het is zelfs zo dat de parel uit zijn schelp is gekomen en wordt meer geapprecieerd dan vroeger. Zowel de zoetwaterparels als de Zuidzee parels.
Iedere parel is uniek en er is een parel voor iedere vrouw.

bronnen: https://www.Jewellermagazine.com ; https://www.Harpersbazaar.com ; https://www.independent.co.uk ; https://www.elle.com ; https://www.whowhatwear.com